19. helmikuuta 2015

Pussilakanan tuunaus

Joulun jälkeen siivoilin kaappeja ja tuskailin että mitä tekisin käyttämättömille ja vanhoille pussilakanoille. Paikallinen löytöeläintarha otti vastaan osan ja muut päätyivät tuunaukseen. Ensimmäinen setti tuunattuja lakanoita pääsi vierashuoneeneen sänkyyn. Alunperin pussilakana oli vaalean violetti, jossa oli erilaisia violetteja kukkia. En muista käyttäneeni lakanaa kertaakaan, sillä alkuperäinen väri oli hailakka ja näytti haalistuneelta. En kuitenkaan raskinut laittaa käyttämätöntä lakanaa pois vaan päätin tuunata sitä. 


Ensin värjäsin lakanat pesukoneessa mustalla, koska kangasta oli paljon olisi väriä saanut olla enemmän. Pohjaväristä tuli kuitenkin mukavan harmaa. Tummimmat kukat kuulsivat kuitenkin läpi joten roiskin niiden päälle ja lopulta koko lakanalle mustalla tekstiilivärillä roiskeita. Lopuksi värin kiinnitys lakanoihin silittämällä ja pesu. 


Minä tykkään. Näin lakanat pääsevät ainakin käyttöön eivätkä vain ole kaapissa. Yleensäkin käytän vain muutamia suosikki pussilakanoita vuororelleen ja muut saavat odottaa kaapissa.

1 kommentti:

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.