11. elokuuta 2014

Pihalla tapahtuu

Kesä alkaa olla lopulla ja lomat on pidetty, samalla voi palailla blogin pariin. Blogi hiljaisuus ei ollut tarkoituksellinen lomat ja muut harrastukset vain vievät kaiken ajan. Lämmintä ja ukkoskuuroja on riittänyt. Pihalle on ilmestynyt istutuksia ja ruukuissa kasvit ovat viihtyneet. 
Alkukesällä tuskastelin nurmikon kasvun kanssa, ei se edelleenkään priimaa ole mutta peittävyys alkaa olla lähellä 90%. Etupihalle on ilmestynyt puita kaksin kappalein. Omenapuu Sokerimirron ja rungolliseksi kasvatettu pensas purppuraheisiangervo. Terassin laajennus on edelleen suunnitteilla ja samalla olisi tarkoitus audata piha puuaidalla. 

Terassin laajennukseen on kuitenkin valmistauduttu kiveämällä pieni nurmikko kaistale asfalttialueen reunasta. Kivetty alue on helppohoitoisempi kuin jos alue olisi jäänyt nurmikolle. Aluksi maasta kuorittiin nurmikerros pois, maahan levitettiin suodatinkangas. Kankaan päälle levitettiin hiekka ja lopuksi aseteltiin kivet jotka myös saumattiin hiekalla. Kiveykseen istutettiin viiruhelpi ja sinikataja tuomaan vähän vihreyttä.
Lämmintä on riittänyt samalla ukkoskuurot ovat tuoneet rankkasateita siinä määrin että tie on lähes tulvinut. Kasveja on saanut kastella hellekausina paljon mutta vastaavasti lämpö siivittänyt ne hyvään kansuun. Onpa omalta terassilta jo maistettu tomaattejakin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.