14. elokuuta 2014

Astiat puhtaaksi

Olen mukana Buzzador toiminnassa. Ideana Buzzadorina olemisessa on se, että saan ilmaisia tuotteita testattavaksi itse ja jaettavaksi ystävilleni. Tuotteiden testauksen yhteydessä kerron tuotteesta ja Buzzauksesta. Buzzaronina en saa rahaa, ainoastaan testattavat tuotteet. Jokainen voi liittyä buzzadoriksi ja päästä mukaan erilaisiin kamppanjoihin. 


Uusimmassa kampanjassa olen mukana testaamassa Finish Quantum power & pure astianpesukone tabletteja. Sain tabletteja jaettavaksi myös ystävilleni.Olen viimeksi käyttänyt Fairyn vastaavan tyyppisiä tabletteja. Ennen niitä käytin jotain halpamerkkiä, joka toimi vanhassa asunnossamme hyvin mutta ei sulanut tämän uuden asunnon astianpesukoneessa. Finishin tabletit ovat melko suuria ja niiden kääre on vahvaa muovia. Käärettä ei tarvitse poistaa, eikä se sulanut käsiin tabletteja käsiteltäessä. 

Quantum power & pure tabletit ovat allergia- ja astmaliiton suosittelemia eikä niissä ole keinotekoisia väriaineita tai hajusteita. Tabletissa on yhdessä huuhtelukirkaste, astianpesukonesuola ja tehopuhdistusaine joka kehittää aktiivista happea ja  poistaa erityisesti pinttynyttä likaa. Lisäksi Finish lupaa hämmästyttävää kiiltoa, teetahrojen ja rasvan poiston, sekä suojata suodatinta ja konetta kalkin muodostumiselta. Ensimmäinen testi ei sujunut kovinkaan hyvin osittain minusta johtuen. kun tutepaketti saapui kotiin oli tiskikone täynnä ja valmis pesuun. Minä nakkasin uuden tabletin koneeseen ja normaalisti käyttämäni ohjelma alkoi pyöriä. Ohjelman loputtua yllätys oli melkoinen kun sulamaton tabletti odotti edelleen pesuaine lokerikossa.  
Tabletin käyttöohjeet lukemalla huomasin että että pesuveden pitäisi olla vähintään 50-55C eikä käyttämäni 3-ohjelma ollut kuin 40C pesu. Pyöritin koneen vielä uudelleen 60C/60 min ohjelmalla, sitten ainakin tuli puhdasta. Käyttöohjeista selvisi että myöskään pikaohjelmille ei suositeltu kyseistä tabletti. Minulla on siis koneessa vain 2 kunnolla käyttökelpoista ohjelmaa kyseiselle tabletille, 6-ohjelma 65C/124min ja 7-ohjelma 70C/163min. Kyseisillä ohjelmilla tulee kyllä puhdasta mutta vertailukohtaan aikaisempaan ei juuri ole, sillä ennemmin käytin samoja ohjelmia vain todella täysille tai palaneita uunivuokia sisältäville koneellisille. Testauksen aikana kokeilin myös automaatti ohjelmaa mutta tabletti ei sulanut siinäkään kunnolla sekä 5-ohjelmaa joka on aika nopea joten se ei sovellu paljon likaisia astioita sisältäville koneellisille.


Tiskaajana minä olen laiska, meillä pestään käytännössä kaikki astiat muutamaa kristallilasia lukuunottamatta koneessa. Minulla ei ole tapana huuhdella kuin kattilat ja muut likaisemmat astiat ennen koneeseen laittoa. Päivittäisessä käytössä kahden hengen taloudessa ei paljon astioita tule joten likaiset astiat odottavat koneessa täytymistä ja kuivuvat. Koneessa pestään samalla kertaa myös hyvin erilaisia astioita aina viinilaseista kastikekattiloihin. Käytössä olleilla ohjelmilla tuli puhdasta jälkeä. Aikaisemmin erityisesti suuaukoltaan kapeisiin viinilaseihin on jäänyt rantuja, myös kaikki kattilat ja leikkuulaudat puhdistuivat moitteetta.Koska minun testaus oli vähän rajoittunut jaoin paljon tabletteja ystävilleni. Osalla oli saman tyyppisiä ongelmia kuin minulla mutta toiset olivat todella tyytyväisiä ja harkitsivat tosiaan konetiskiaineen vaihtamista. Sen tämä testi opetti että lue käyttöohjeet ja tulevaisuudessa ostaessani konetiskiaineita tulee pantua merkille niiden sopivuus omaan koneeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.