22. toukokuuta 2014

Terassi valmistuu kesään

Meillä on olemassa olevat pihakalusteet olivat uuden pintakäsittelyn tarpeessa. Pinta on paikoin kulunut ja  värikään ei ollut enää omaan silmään sopiva. Hyvänä puolena oli että aikanaan hankittiin puu/metallikalusteet joissa puuosat on helposti maalattavissa. Olen myös pian kalusteiden oston jälkeen, ehkä vuonna 2008 käsittellyt kalusteet terassille tarkoitetulla ruskealla puunsuojalla. Mukavat kesäkelit ovat  mahdollistaneet kalusteiden maalauksen ulkona. Olen ensin hionut pinnat hiomakoneella puhtaaksi, jotta uusi maali tarttuu hyvin. Maalissa oli muutama väri vaihtoehto musta ja valkoinen. Valkoinen valikoitui lopulta väriksi siksi että se ei kuumu auringossa. Kalusteet saivat ylleen 3-4 kerrosta valkoista maalia ja ovat nyt kuin uudet minun silmissä. Maalauksesta inspiroituneena maalasin myös spraymaalilla valkoisiksi vanhat terracotta muoviruukut. Maali pääsi loppumaan kesken mutta kolme kerrosta tarvitaan peittävään tulokseen. Kasvien istutussuunnittelu on työn alla. Suunnitelmissa heiniä, havuja punaista ja hopeaa, jotain täysin erilaista. Niistä tarkemmin myöhemmin. Odottelen kasvien kanssa kuitenkin suosiolla kesäkuun puolelle, sillä näillä korkeuksilla sopiva aika istuttaa kesäkukat on kesäkuun 10.päivän jälkeen, jolloin ei pitäisi tulla enää hallaa. 


Alocasian mukulat kasvavat hyvin sinkkiämpärissä, ne muuttavat isompaa ruukkuun kun hallanvaaraa ei enää ole. Vieressä sinnittelee pääsiäisruoho. Sinkkiämpäreihin olen suunnitellut hyötytarhaa, yrttejä ja tomaattia. Myös penkki sai uuden maalin pintaan aikaisemman ruskean sijaan siitä tuli nyt musta. Fatboy on tuotu sisältä aurinkotuoliksi, mustan värinsä puolesta siinä onkin tosi lämmin istua. 

6 kommenttia:

 1. Kalusteista tuli hyvän näköiset valkoisina..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja valkoinen väri sopii moderniin valko-harmaaseen taloon paremmin kuin ruskea.

   Poista
 2. Upea terassi Ja hyvä tuunaus huonekaluille. Kiva blogi sinulla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassi on melko iso joten sisustettavaa on. Sen muoto on kuitenkin hankala L ja se on liian kapea isolle ruokapöydälle, joten laajennus on suunnitelmissa.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää :) Voi kun mekin nyt jaksettaisiin tehdä jonkunlainen terassi :)

  VastaaPoista

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.