23. huhtikuuta 2014

Sima

Sima kuuluu Vappuun, niinpä ensimmäinen ikinä sima syntyi eilen ja tänään se pääsi pulloihin. Äidin mukaan sitruunoista kannatta poistaa valkoinen osa, joka tuo simaan kitkeryyttä. Niinpä ensin kuorin  sitruunat ja sen jälkeen viipaloin ja leikkasin enimmät valkoiset pois.  Ajattelin tehdä heti kerralla reilusti joten ostin ämpärin vain tätä hommaa varten. Kaikki ainekset sekaisin ämpäriin ja vuorokaudeksi huoneenlämpöön odottamaan pullotusta. 



Tälläisella ohjeella tein (vähän mutu tuntumalla)

500 G Fariinisokeria 
500 G Taloussokeria 
5 L Kylmää vettä 
4 L Kuumaa vettä 
4 Kpl Sitruunoita (kuoret ja sisus erikseen)
1/4 Tuorehiivaa 
Rusinoita (5 rusinaa /pullo)

Pulloja olen kerännyt pitkin vuotta ja poistanut niistä etiketit. Suunnittelin yksinkertaisen etiketin pulloihin ja liimasin sen tavallisella erikeeperillä. Pulloihin lisättiin rusinat ja suppilon avulla sima.  Sitten jännityksellä odotetaan minkälaista siitä tulee. 




Etiketit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.