17. huhtikuuta 2014

Grillikausi avattu Viledan voimalla

Pääsin mukaan Viledan buzzador kamppanjaan testaamaan hankaussieniä. Buzzauksessa on tarkoituksena kokeilla tuotenäytteitä ja kertoa oma mielipiteensä niiden käytöstä ja toimivuudesta. Paketistä löytyi kolme eritarkoitukseen kehitettyä hankaussientä.


Ensimmäisenä testiin pääsi Vileda® Power Inox. Power Inox on erittäin kestävä ruostumattomasta teräksestä kudottu hankaussieni vaativaan käyttöön, Sieni on kehitetty grilliritilöiden, pariloiden ja rautapatojen puhdistukseen. Sienen rakenne pitää hyvin muotonsa, se on helposti huuhdeltava. Sieni tuntuu miellyttävältä kädessä, ja siitä saa muotoiltua hankaukseen sopivan "mytyn".
Ensimmäisenä testi oli kahvinkeittimen keitinlevyn puhdistus. Keitin levylle on aikoineen palanut kahvijäämiä kiinni levyyn. Sienellä jäljet lähtivät pois helposti. Hankasin ensin varovasti jotta pinta ei mene pilalle mutta levy kesti toimenpiteen hyvin. Lisäksi olen puhdistanut kaikkien kattiloiden pohjat, joissa oli myös kiinnipalamisen jälkiä.


Aurinkoiset päivät ovat houkuttaneet myös aloittamaan grillauskauden. Talven jäljiltä muutamat ruoste läiskät lähtivät valurauta parillasta helposti pois. Grillauttaessa marinadipitoisia kasviksia tai lihaa palaa marinadista puolet aina kiinni grillauslevyyn ja  sen poistaminen on työlästä. Me pyyhimmekin aina enimmät marinadit pois, mutta sotkua tulee silti.

Grillikausi avattiin possun  pihvillä perunanyyteillä ja kasviksilla. 
Rasvaiset marinadit tukkivat teräslankojen välit, joilloin sieni menettää karheutensa. Helpoiten tästä ongelmasta pääsi polttamalla ylimääräiset rasvat pois ja hankaamalla sitten palaneet kokkareen grilliharjalla pois. Meillä grilliritilän välit on suurin haaste puhdistuksessa ja sienellä pääsi niihin käsiksi ihan hyvin.  Pohjalle ja rasvapellille tippunut rasva oli helppo puhdistaa. Aikaisemmpin pohjaa on hinkattu erilaisilla liinoilla kun mikään harja ei väleihiin mahdu mutta hankaussienellä homma sujui helposti ja grillin sai todella puhtaaksi. Lopuksi vielä rasva poltto ja valurauta ritilät ovat kuin uusia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.