20. joulukuuta 2013

Kaihtimet

Tilasin Luxaflexin kaihtimet olohuoneen ikkunoihin pian muuton jälkeen, toimitusajaksi annettiin noin kuukausi. Meillä on siis 3 kpl Variozone mallia korkeissa ikkunoissa, Top down/bottom up malli pingoitettuna ovessa ja yksi tavallinen olohuoneen pienessä ikkunassa. Kaikki on vaalean harmaita, sovitettu talon ulkovärin mukaan. Koska meillä on suuret lattiasta kattoon ikkunat olohuoneessa suoraan tiellepäin, halusin kaihtimen jolla saadaan tarvittaessa varsinkin kesällä päivänvaloa sisälle ilman että sisälle näkee. Vastaus tähän ongelmaan löytyi hetken netissä seikkailtuani Luxaflexiltä, variozone kaihtimesta, jonka voi avata osioissa. 

Kaihtimet saapuivat ajallaan liikkeeseen ja asentaja saapui seuraavana iltana. Siitä ne vaikeudet sitten alkoivatkin.  Oven kaihdin ja tavallinen ja yksi variozone toimii mutta kaksi muuta ei. Asentaja soitteli maahantuojalle ja ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata uudet. Käytössä olevat kaihtimet tuntuvat  todella laadukkailta, siksi onkin harmi että variozonen avattava mekanismi ei toimi kunnolla. toiset reklamaatio kaihtimet tulivat mutta nekin meni ainakin osin uusiksi. Toinen kaihdin on vähän liian lyhyt ja toisessa ei mekanismi toimi vieläkään. Jälleen siis kuukausi odottelua. 

Minun täytyy siis sanoa että vaikka muutama toimimaton mekanismi on tilauksessa kolmetta kertaa olen saanut todella hyvää palvelua Oulun Marasolilta.  Näiden pitäisi olla todella laadukkaat kaihtimet, mutta meillä on ollut melkoisia vaikeuksia toimivuuden kanssa. Tässä toimitus vaikeuksien lomassa selvisi että tätä mallia ei ole ole suomessa myytykään kuin muutamia kappaleita ja Olun seudulla ei ilmeisesti ole yhtään. 

Näkymä olohuoneen isoista ikkunoista on suoraan tielle.


Testin vuoksi tässä yksi ikkuna, pienessä ala ikkunassa on tavallinen sälekaihdin. Ylhäällä Variozone malli käytössä: 1. avattu keskeltä kaksi osiota suljettu muut, 2. suljettu alimmainen osio ja avattu muut, 3. suljettu puolet osioista, mutta ylhäältä valo pääsee sisään. 

Ovessa on tavallinen sälekaihdin jonka saa alkamaan ja loppumaan haluamastaan kohdasta. Nyt ylä ja ala osista tulee valoa vapaasti muute sälekaihdin on auki asennossa. Sälekaihtimien säätimet on ja mekanismit on metallia ja naruissa ei ole mitään kamalia muovi nuppeja.

Talvella valoa tulee rajallisesti joten kaihtimet saavat olla auki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.