25. marraskuuta 2013

Keittiön pöytä itsetehden

Kun mieleistä pöytää ei vielä ole tehty ainakaan minulle sopivassa hinta luokassa, täytyi se tehdä itse. Tein aiemmin jo postauksen pöytä suunnitelmista. Suunnitelmat kuitenkin muuttuu.  Pöydän jalat miellutti silmää mutta Ikean pöydän kansi ei houkuttanut. Päädyin sitten tekemään sen itse. 

Sopivan puutavan etsiminen olikin vaikeampaa, Tuli kierrettyä puukeskukset ja rautakaupat kunnes lopulta onnisti. En halunnut pöydän olevan kovin massiivinen eikä sirot metallijalat paksun lankkupöydän alla ajatuksena innostanut. K-raudasta löytyi jotain sauna/sisäverhouspaneelia joka oli valmiiksi höylätty, tarpeeksi leveää ja ohutta. Vielä kun paikallinen prisma oli remontissa löytyi sen rautaosaston alesta alle 10€ valkoinen OsmoColor vaha pöydän pinnan käsittelyyn. 

Pienen suunnittelun ja mittailun jälkeen oli pöytä piirretty paperille. Pöydän perusosan koko on 140x75 cm lisäksi molempiin päihin saa lisättyä 40cm jatkopalat joilloin pöydän pituus on jo 220cm.

suunnitelma pöydästä

Sirkkelöitiin paneelit ja tukirakenteet paloiksi ja sahasin metallisille jatkoputkille kolon jokaisen vaakapuuhun. Yhteen makuuhuoneeseen tuli väliaikainen maalamo sillä kaikki puuosat piti käsitellä kolme kertaa jokaiselta kantilta. Levitin vahan vanhasta patjasta leikatulla superloni palalla. 
Kasaus tapahtui olohuoneen lattialla puristiminen ja ruuvien kanssa.  Kokonaisuudessaan tälle pöydälle tuli hintaa karvan verran yli 50€. 

Maalausverstas makuuhuoneen lattiallaSamalla esittelyyn pääsee myös ainoat uudet huonekalut tähän asuntoon. Sijoitimme siis pöytä budjetista ylijääneet rahat uusiin ruokapöydän tuoleihin ja 6kpl DSW-tuoleja koristaa nyt meidän olohuonetta. Olen tuoleihin todella tyytyväinen, niissä on mahtava istua. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita kommenttisi, palautteesi, kysymyksesi.